wyniki badan krwi PCT

Odnośniki

didddl

Temat: WYNIKI
mam problem z rozczytaniem wyników badań krwi-wiem że są na portalu tabele ale ja jestem jakaś ułomna Jakby ktoś mógłby mi pomóc to bardzo proszę WBC 8.31 NEUT 1.70 LYMPH 5.30 MONO 0.90 EO 0.37 BASO 0.04 RBC 4.14 HGB 12.3 HCT 34.1 MCV 82.4 MCH 29.7 MCHC 36.1 RDW-SD 35.2 RDW-CV 11.8 PLT 400 PDW 9.5 MPV 8.9 P-LCR 16.9 PCT...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=21651



Temat: Wyniki badania krwi
... MCHC 35,6 g/dl pŁYTKI KRWI 470 G/L PCT 0,45 % NEUTROCYTÓW 14,5 LICZBA NEUTROCYTÓW 1 G/l GRANULOCYTY SEGMENTOWANE 7 % Krzyś ma 5,5 mca, jest na mleku sztucznym, dostaje owoce i...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=73605


Temat: interpretacja wyików badań
bardzo proszę o interpretacje wynikow krwi mojej szescioletniej córki. lekarze kazali mi czekac do pazdziernika na powtorzenie ale ja chyba do tego czasu zwariuje. pierwsze wyniki: WBC-7,48 RBC-4,25 HGB-11,3 HCT-34,5 MCV-81.2 MCH-26,6 MCHC-32,8 PLT-681 RDW-SD-41,5 RDW-CV-14,5 PDW-12,9 MPV-11,0 P-LRC-32,9 PCT-0,75 NEUT-3,59 LYMPH-2,59 MONO-0,64 EO-0,63 BASO-0,03 NEUT-48,0% LYMPH-34,6% MONO-8,6 EO8,4 BASO-0,4 DRUGIE BADANIE NA HEMATOLOGII: WBC-7,90 RBC-4,26 HGB-11,10 HT-32,10 MCV-75 MCH-26 MCHC-34,50 PLT-426...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=551


Temat: Proszę o pomoc w zrozumieniu wyniku TK
Witam. 21 dni po zakończonej chemioterapii bratowa zrobiła badania krwi. Radosław prośba do Ciebie, mógłbyś zerknąć na te wyniki? WBC-2,6 -10*3/ml- norma (3,8-10,8) NEUT -1,33-10*3/ml NEUT%-52,2-%-norma (40,0-70,0) LYMPH-0,83-10*3/ml LYMPH%-32,5-%-norma (20,0-45,0) MONO-0,3-/ul MONO%-12,5-%-norma(3,0-14,0) EO-0,1-/ul EO%-2,4-%-norma(1,0-5,0) BASO-0,0-/ul BASO%-0,4-%norma(0,0-1,0) HGB-11,6-g/dl-norma(11,2-15,4) HCT-33,7-%-norma(36,0-46,0) RBC-3,5-10*6/ML-norma(3,5-5,0) MCV-97,7-fl-norma(78,0-102,0) MCH-33,6-pg-norma(26,0-34,0) MCHC-34,4-g/dl-norma(32,2-36,8) RDW-SD-45,1-fl RDW-CV-13,2-%-norma(11,0-14,0) PLT-233,0-10*3/ml-norma(140,0-450,0) PDW-10,7-fl-norma(9,0-17,0) MPV-9,2-fl-norma(9,0-13,0) P-LCR-19,2-%-norma(9,0-13,0) PCT-0,2-%-norma(13,0-43,0) CA 125-176,80. Po ostatniej chemii wynosił trochę ponad 140. RAdosław, jeśli możesz to...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=842


Temat: Elza badania krwi
Elza od trzech dni miała podwyższoną temperaturę (powyżej 39 stopni), więc pojechaliśmy do weta na kontrolę. Zrobiliśmy badania krwi, w których wyszło, że ALT (transaminaza glutaminianowo-pirogronianowa) jest trzykrotnie wyższa niż norma. Wet powiedział, żeby suce podawać hepatil i za miesiąc powtórzyć badania, on nic więcej tu nie może stwierdzić. A mnie to bardzo niepokoi, bo taki wysoki wynik świadczy raczej o uszkodzeniu ... się tez do was z prośbą, jeżeli macie może jakieś sugestie, co taki wynik może konkretnie oznaczać, to podzielcie się. Ja się strasznie martwię, że ten mój potwór mógłby poważnie zachorować Poniżej dokładne wyniki badania krwi (dla pełnego obrazu): Morfologia WBC: 9,15; LYM: 2,15; MID: 0,43; GRA: 6,57; LY%: 23,5; MI%: 4,7; GR%:71,8 RBC:5,54; HGB: 13,3; HCT: 34,7; MCV: 63; MCH: 24; MCHC: 38,2; RDWc: 17,4; PLT: 273; PCT: 0,25; MPV: 9; PDWc: 39,5 Biochemia: ALT: 159,1; AP: 96,3; Kreatynina: 1,56; Mocznik: 31,5; Białko całkowite: 55,7 Obraz krwinek białych: Neutrofile pałeczkowate: 2%; Neutrofile...
Źródło: leonberger-info.pl/forum/viewtopic.php?t=117


Temat: Elza badania krwi
Poniżej dokładne wyniki badania krwi (dla pełnego obrazu): Morfologia WBC: 9,15; LYM: 2,15; MID: 0,43; GRA: 6,57; LY%: 23,5; MI%: 4,7; GR%:71,8 RBC:5,54; HGB: 13,3; HCT: 34,7; MCV: 63; MCH: 24; MCHC: 38,2; RDWc: 17,4; PLT: 273; PCT: 0,25; MPV: 9; PDWc: 39,5 Biochemia: ALT: 159,1; AP: 96,3; Kreatynina: 1,56; Mocznik: 31,5; Białko całkowite: 55,7 Obraz krwinek białych: Neutrofile pałeczkowate: 2%; Neutrofile segmentowate: 65%; Eozynofile: 4%; Limfocyty 27%; Monocyty: 2% Obraz krwinek czerwonych: Oligochromia: nieznaczna pokazałam wyniki Elzy - wet spojrzał i stwierdził, że nie ma powodu do niepokoju, jest dobrze, że trochę...
Źródło: leonberger-info.pl/forum/viewtopic.php?t=117


Temat: kamienie w woreczku - znowu!!!!
znają się na tych sprawach czasem lepiej niż lekarze). To moje wyniki badań - zrobione prywatnie i samodzielnie. Morfologia: WBC - 5,0 10^3/mm^3 RBC - 4,53 10^3/mm^3 HGB - 13,8 g/dl HCT - 42,8 % PLT - 320 10^3/mm^3 PCT - 307 % MCV - 94 um^3 MCH - 30,4 pq MCHC - 32.2 g/dl RDW - 15,2 % MPV - 9.6 um^3 PDW - 12,4 % %LYM - 34,2 %MON - 7,6 %GRA - 58,2 #LYM - 1,7 10^3/mm^3 #MON - 0,3 10^3/mm^3 #GRA - 3.0 10^3/mm^3 Teraz reszta badań: ALAT - 56 bIAŁKO W SUROWICY: 8,09 kREATYNINA - 0,64 Kwas moczowy - 5,35 OB - 15 TSH 3gen - 1,205 Cholesterol całkowity - 217 Diastaza w surowicy - 63 Glukoza we krwi...
Źródło: dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=15277


Temat: Badanie krwi
Hemoglobina - 14,9 g/dl Hematokryt - 43,0 % MCV - 82,4 fl MCH - 28,5 pg MCHC - 34,7 g/dl płytki krwi - 200 Neutrofilie% - 37,5 % Limfocyty% - 47,8 ... 0,02 tys/ul PDW - 15,6 fl MPV - 12,0 fl PCT - 0,24 % P-LCR - 40,1 % RDW-SD - 38,8 fL RDW-CV - 13,0 % Możecie to jakoś zinterpretować ,...
Źródło: uronef.pl/Forum/viewtopic.php?t=5353


Temat: KLUB Banialuki i DSS-innych nie zapraszamy,bo im nie życzymy
Jestem załamana moja córka po tych trzech anginach miała robioną morfologie i lekarka wysłała nas do hematologa nie podoba jej sie liczba płytek krwi 513 a norma do 400. Wczesniej córka miała robione badanie w I.2008 i było 430 potem w sierpniu 2088 było 450 a teraz 513 i to jej sie nie podoba Teraz brała 13 dni antybiotyk a 14 dnia miała robione badanie wiec myślałam ze moze od przebytej infekcji ale lekarka powiedziała ze nie. Mało tego od kiedy robie dzieciom morfologie to oboje maja podwyższone płytki, np. syn miał ostatnio ... w normie moze znajdzie sie ktoś kto sie choc troszkę zna na wynikach dzieci i coś mi podpowie RBC 5,12 (3,50 - 5,00) MCV 73,8 (76 - 91) MCH 24,6 (25,5 - 31,0) PLT 513 (150 - 400) RDW SD 35,3 (27 - 34) PCT 0,48 (0,14 - 0,36) % monocytów 6,7 (1,00 - 6,00) Poza tym miała robione OB po godzinie 14 a norma do 20 i ASO 7,1 a norma do 200 i lekarka stwierdziła ze jedyne do czego można sie tu doczepic są płytki krwi bo pozostałe wartości są minimalnie...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=765


Temat: przerzut do mózgu
ostatnich badaniach i proszę jeśli miałby ktoś z Was chwilkę czasu i ochotę na ich interpretacje.... USG JAMY BRZUSZNEJ: Wątroba wielkości prawidłowej, jednorodna. Pęcherzyk żółciowy złogów nie zawiera. Trzustka oraz śledziona ... poszerzenie wnęki płuca prawego z odwnękowymi zagęszczeniami śródmiąższowymi. Wnęka płuca lewego jest również nieznacznie poszerzona. Poza tym pola płucne bez zagęszczeń miąższowych. Sylwetka serca w granicach normy. BADAMIA KRWI z 10.02.2010r.: ... płytki krwi 401 Limfocyty 44,8 Monocyty 10,1 Eozynocyty 0,6 Bazocyty 0,2 Neutrocyty 44,3 Bezwzględna liczba limbocytów 4,14 Bezwzględna liczba monocytów 0,93 Bezwzględna liczba eozycytów 0,06 Bezwzględna liczba bazocytów 0,02 Bezwzględna liczba neutrocytów 4,10 szerokość rozkładu RDW-CV 22,7 RDW-SD 67,0 szerokość rozkładu PLT 8,40 średnia objętość PLT 8,10 udział dużych płytek 12,1 PCT 0,32 Jeszcze raz jeśli mogę prosic...rzućcie na te wyniki okiem,...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=757


Temat: Rozsiew nowotworowy
Dziś przywiozłem Mamę na trzeci cykl chemii. Zrobiono rzecz jasna badanie krwi, m.in. pod kątem oznaczenia wartości markera CA125 i okazało się, że jego wartość spadła do 7,3 IU/ml (słownie: siedem ... jutra. Zapewne po tej chemii zostaną wykonane również takie badania jak TK miednicy czy USG (rozmawiałem na ten temat kilka dni temu z panią doktor). Pozwalam sobie przedstawić wyniki dzisiejszych badań ... g/dl HCT: 32% MCV: 81.6 fL MCH: 28.4 pg MCHC: 34.8 g/dl CHCM: 34 g/dl RDW: 17.4% HDW: 3.11 g/dl PLT: 401 K/uL MPV: 6.6 fL PCT: 0.26% PDW: 55.7% Anizocytoza:...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1197


Temat: rak trzustki przezuty do wątroby
Moj tato(43 lata) w listopadzie 2009 trafil do szpitala bo był żółty. po 2 tygodniach operacja. guz na glowie trzustki. zostal wyciety, operacja sie udala. wynik badania his-pat mówi o tym,ze to rak złośliwy I stadium.Dla profilaktyki zaczal brac chemie-Gemzar(o ile dobrze pamietam). na poczatku lutego zrobili tacie TK wynik brzmi tak:(z dnia 02,02,2010) W loży po głowie trzustki lech wznowy nie ... nie bede tego przepisywala. Skierowana tate na rozszerzone badania krwi:( z dnia22,02,2010) biochemia: kreatynina w surowicy 0,67[mg/dl] wartosci referencyjne: 0,70-1,20 bilirubina calkowita 0,78[mgdl] w.r 0,2-1,0 albuminy3,56[gdl] w.r 3,5-5 AST 30[IUl] w.r ... w.r 33-37 MCH 27,6 w.r. 27-31 RDW-SD46,8[%}RDW-CV 15,4[%] w.r 11,5-14,5 płytki krwi PLT 161 w.r 130-400 PDW 11,2[fl] MPV 9,8[fl] w.r 6-10 P-LCR 24,4 PCT 0,16[%] lekarz powiedzial,ze badania krwi sa dobre jak na wynik tego tomografu. Zlecil rezonans wynik wyglada tak: Stan po częściowej resekcji trzustki z powodu Ca, stan po CHTH. Pacjent nie współpracuje, badanie poruszone, trudne do oceny. Loża...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1060


Temat: tarczyca wyniki badań
Witam, znajomy wysłał mnie na badania, bo stwierdził, że mogę mieć powiększoną tarczyce. wyniki są następujące: ft3 4,14 pmol/l norma 4.0-8.3 pmol/l ft4 9.3 pmol/l norma 9.0-20.0 pmol/l poza tym poczytałam ... wyniki morfologii: hematokryt 45.2% hemoglobina 14,9 g/100 krwinki czerwone 5 200 000 /ul krwinki białe 7 700 /ul MVC (ŚR.OBJ.KRW) 87 PŁYTKI KRWI: 326 000 w 1 ul ob po 1 godz. 11 mm WBC 7.7 (4.0-10.0) RBC 5.2 (3.8-5.8) HGB 14.9 (11.0-18) HCL 45.2 (35-53) PLT .326 (150-390) PCT .276 (.100-.500) MCV 87 (80-1-3) MCH 28.6 (26.5-33.5) MCHC 32.9 (31.5-36) RDW...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=504


Temat: Złośliwy nowotwór jajnika
61.0 % ------------------------------------------------------------------------------------------- Czy zmniejszona w stosunku do badania z końca marca wartość markera CA125 (z 503,5 do 279,3), nawet biorąc pod uwagę, że jest ona wysoko powyżej normy, może być...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=897


Temat: Złośliwy nowotwór jajnika
Dziękuję serdecznie za Wasze odpowiedzi i rady. Dziś przywiozłem Mamę na trzeci cykl chemii. Zrobiono rzecz jasna badanie krwi, m.in. pod kątem oznaczenia wartości markera CA125 i okazało się, że jego ... Mama zacznie przyjmować trzeci cykl chemii od jutra. Zapewne po tej chemii zostaną wykonane również takie badania jak TK miednicy czy USG (rozmawiałem na ten temat kilka dni temu z panią doktor). Mama jak na razie bez zmian - czuje się bardzo dobrze, co bardzo nas cieszy :) Pozwalam sobie przedstawić wyniki dzisiejszych badań Mamy, kwalifikujących ją do przyjęcia na trzeci cykl ... pg MCHC: 34.8 g/dl CHCM: 34 g/dl RDW: 17.4% HDW: 3.11 g/dl PLT: 401 K/uL MPV: 6.6 fL PCT: 0.26% PDW: 55.7% Anizocytoza: + Mikrocytoza: + Pozdrawiam Was wszystkich gorąco, zdrowia...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=897


Temat: obustronny rak jajników
białe 3,35 (7,28) Krwinki czerwone 4,16 (4,50) Hemoglobina 12,1 (13,0) Hematokryt 36,3 (39,1) MCV 87,3 (86,9) MCH 29,1 (28,9) MCHC 33,3 (33,2) Płytki krwi 188 (457) RDW-SD 45,8 (42,8) RDW-CV 15,0 (13,4) PDW 10,8 (11,8) MPV 9,6 (10,4) P-LCR 21,5 (27,4) PCT 0,18 (0,47) % neutrocytów 32 (62,4) % limfocytow 52,5 (26,6) % monocytów 11,9 (7,6) % eozynocytów 3 (2,9) % bazocytów...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=887


Temat: nowotwór sromu
7,1 rbc 4,26 hgb 13,8 hct 41,4 plt 216l pct 195% mcv 97H mch 32,5 mchc 33,4 rdw 12,5 mpv 9,0 pdw 13,8% wbc flags:% lym 35,8% #lym 2,5 % mon ... glu - grudzien 2008 ultrasonografia ginekologiczna : szyjka bez zmian, trzon macicy drobny, niezmieniony, endometrium linijne, jajniki pasmowate przesloniete przez jelita, zatoka douglasa pusta, pecherz bez zmian marzec 2009 krew plt flags: wbc 6,6 rbc 4,18 hgb 13,1 hct 39,8 plt 196 l pct 187% mcv 95H mch 31,4 mchc 33,0 rdw 13,5 mpv 9,6 pdw 14,5% wbc flags:% lym 41,7% #lym ... w nerce lewej pojedyncze drobne zlogi. pecherz wypelniony do polowy badanie elektromiograficzne: czerwiec 2009 rtg: jama brzuszna na stojaco i lezaco. rtg przegladowe jamy wykazuje obecnosc trzech drobnych wapnistych cieni w obrebie miednicy mniejszej po stronie lewej prawdopodobnie o cvharakterze flebolitów. wymiary cieni 4,5mm aktualnie ma powiekszone wezly chlonne. robili biopsje jakis wycinek i poszlo to do badania...proszę o interpretację ostatnich wyników badan
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=133


Temat: Proszę o pomoc!!!
Witam wszystkich:) I dziękuję Zosiu za opisanie tych wszystkich zagadnień. Przepraszam mogłam czegoś nie przepisać z wyniku badania histopatologicznego, więc jeszcze raz wszystko na spokojnie przepisuję: "Wyniki badania: Carcinoma clarocellulare renis ... to jest wszystko co jest na wyniku tego badania. Ja nadal jestem w szoku i nie mogę dojść do siebie, bo moja mama ma przepracowane 32 lata pracy i nigdy nie ... ok. 10 dni z kartą wypisową po wynik badania histopatologicznego, dalsze zalecenia w zależności od wyniku. Usunięcie szwów na 7-10 dobę po zabiegu. ZABIEGI/ PROCEDURY ICD 9 Całkowite jednostronne wycięcie nerki ... śródnerkowe). Pęcherz moczowy słabo wypełniony, gładki. Elektrokardiogram (ocena rytmu serca) (89.51) WKG w załączniku. RR 115/75 Inne nieoperacyjne badania i pomiary (89.39) 2010-03-08, 11:30 Koaguologia INR 0.9 Czas kaolinowo-kefainowy 29 [s] ... [%] RDW-CV- 12.6 [%] Płytki krwi PLT- 199 [1003/ul] PDW- 15.6 [fl] MPV- 11.5 [fl] P-LCR- 35.9 [fl] PCT- 0.23 [%] wart.b NEUT- 3.04 [1003/ul]% NEUT- 59.5 [%] wart.b LYMPH- 1.54 ... 94.6 [fl] MCHC- 32.8 [g/dl] MCH- 31.1 [pg] RDW-SD- 41.4 [%] RDW-CV- 12.2 [%] Płytki krwi PLT- 174 [1003/ul] PDW- 14.0 [fl] MPV- 10.8 [fl] P-LCR- 31.1 [fl] PCT- 0.19 [%] ... Grupa krwi Rh (+) dodatni. Alloprzeciwciał odpornościowych skierowanych do antygenów krwinek czerwonych nie stwierdzono. Komputerowa tomografia brzucha (88.01) Nerki położone typowo, prawidłowo, wzmacniają się po kontraście. W części środkowo-dolnej nerki prawej ... żółciowe, trzustka, nadnercza, śledziona bez zmian. Nie uwidoczniono powiększonych węzłów chłonnych w zakresie objętym badaniem. Rutynowe zdjęcie rtg klatki piersiowej (87.44) Na zdjęciu radiologicznym narządy klatki piersiowej odpowiednie do wieku."
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1122




Powered by MyScript